-
چگونه با وردپرس و بدون کدنویسی وبسایت شخصی خود را بسازیم؟
یکی از راه حلها استفاده از وبسایت بیلدرهاست؛ ابزارهایی آماده که با استفاده از آنها میتوانید بدون حتی یک خط کد زدن وبسایت شخصی خود را ایجاد کنید. اما تقریبا همهی وبسایت بیلدرهای معروف مثل Wix هزینههای زیادی را متوجهتان خواهند کرد و از طرفی بابت محدودیتهایی که دارند اجازه نمیدهند آزادی عملی که انتظار دارید را در طراحی وبسایت خود داشته باشید.
در واقع باید گفت اگر قصد دارید وبسایتی داشته باشید که به دور از هرگونه محدودیت بتوانید با استفاده از آن وبسایت مد نظر خودتان را تولید کنید، ناچارید که اطلاعات خود در زمینهی کد نویسی را بالا ببرید. در این مطلب قصد داریم به چگونگی ساخت یک وبسایت با استفاده از وردپرس و با حداقل مقدار کد زنی شما را آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
حرفهایها برای ساخت سایت چه کار میکنند؟
شاید برایتان جالب باشد که توسعه دهندگان حرفهای وبسایتها از چه روشهایی برای طراحی وبسایت خود استفاده میکنند. پیش از هرچیز باید بگوییم که همهی حرفهایهای طراحی وبسایت تسلط کافی روی زبان علامت گذاری HTML و همچنین زبان طراحی CSS دارند. HTML و CSS دو عنصر جدا نشدنی از طراحی وبسایت هستند که سالهاست نقشی اساسی در طراحی وبسایتها ایفا میکنند.
اما این روزها تنها یادگیری و حتی تسلط روی این دو نمیتواند شما را به یک طراح وبسایت تبدیل کند. زبانهای برنامه نویسی دیگر مثل جاوا اسکریپت و PHP هم هستند که تسلط روی آنها بسیار زمانبر است به طوری که بسیاری از حرفهای های جاوا اسکریپت و PHP بر این عقیدهاند که چیزهای زیادی در این زبان وجود دارد که هنوز خبری از آنها ندارند.
این روزها فریمورکهای مختلفی به وجود آمده که با استفاده از آنها میتوان به توسعهی فرانتاند (Front End) و بکاند (Back end) یک وبسایت پرداخت. برخی از این فریمورکها به شما کمک میکنند که بتوانید به طراحی ظاهر وبسایت خود بپردازید (Front End) و بسیاری دیگر تا حدی برای بهبود وضعیت Backend کاربرد خواهند داشت.
در این مطلب به هیچ عنوان وارد جزئیات نخواهیم شد چرا که نمیتوان تنها در یک مطلب این مسائل را آموزش داد. از طرفی بدون داشتن علم برنامه نویسی هرگز نمیتوان در طراحی فرانت اند و بک اند یک وبسایت موفق بود. به همین دلیل به این مقدار معرفی قناعت میکنیم و در بخش بعد به معرفی وردپرس میپردازیم.
وردپرس چیست و چرا بیشتر وبسایتهای دنیا از آن استفاده میکنند؟
وردپرس یک CMS است؛ این واژه مخفف Content Management System به شمار میرود و برای مدیریت محتوای یک وبسایت از آن استفاده میشود. در فارسی به CMS سامانهی مدیریت محتوا گوییم و به جز وردپرس CMS های متعدد دیگری نیز وجود دارند؛ مثل جوملا، دروپال، مگنتو و بسیاری دیگر.
وردپرس پرکاربردترین سامانهی مدیریت محتوا در دنیاست. در یکی از آخرین بررسیهای انجام شده مشخص شد که ۵۲ درصد همهی وبسایتهای دنیا از وردپرس استفاده میکنند. یکی از اصلیترین دلایل استفاده از وردپرس، پشتیبانی خوب، داشتن کتابخانهای غنی از پلاگینها و همچنین برخورداری از آموزشهای مناسب برای کار کردن با آن است.
به همین دلیل در این آموزش تصمیم گرفتیم تا از وردپرس استفاده کنیم. چرا که تا حد قابل قبولی به شما این امکان را میدهد که با کمترین میزان کدنویسی وبسایت شخصی خود را داشته باشید.
حالا زمان آن رسیده که دست به کار شویم و طراحی وبسایت خود را شروع کنیم. در این راه باید ابتدا یک دامنه خریداری کنیم.
خرید دامنه و انتخاب یک سرویس میزبان
خرید دامنه عموما از سرویسهای میزبان وب انجام میشود اما باید توجه داشته باشید که این دو کاملا مجزا هستند و هیچ ارتباطی به هم ندارند. یعنی شما می توانید یک دامنه ثبت کنید و سپس با تغییر Nameserver ها آن را به یک سرویس میزبان وب دیگر انتقال دهید. به هر ترتیب برای ایجاد وبسایت تحت وردپرس شما نیاز به دامنه و یک سرویس میزبان وب خواهید داشت.
دلیل اصلی استفاده از یک سرویس میزبان وب یا هوست (Host) این است که باید همهی اطلاعات و متحویات مربوط به وبسایت خود را جایی روی ابر ذخیره کنید. به طوری که هر زمان که بخواهید بتوانید با آن در ارتباط باشید.
سرویسهای میزبان ایرانی مختلفی در اینترنت وجود دارند که تنها کافیست با جستجوی «خرید دامنه» در گوگل آنها را پیدا کنید. همهی این سرویس دهندهها به شما اجازه میدهند که ابتدا از امکان انتخاب دامنهی خود مطمئن شوید. استفاده از پسوندهای com یا ir یا بسیاری دیگر از پسوندهای مهم دیگر میتوانند هزینههای سالانهی مختلفی را متوجهتان کنند.
توجه داشته باشید که خرید دامنه یک بار انجام میشود و با توجه به دورهی تمدید آن، باید هر ساله یا هر چند ساله آن را تمدید کنید. هزینهی مربوط به سرویس میزبان وب متفاوت است و با توجه به سرور انتخابی شما (که میتواند ایرانی یا خارجی باشد و میتواند سیستم عامل یا نرم افزارهای مختلفی داشته باشد) متغیر خواهد بود.
توصیهی ما این است که اگر به دنبال مراجعه کنندگان خارجی نیستید، از سرورهای داخل ایران استفاده کنید (توجه داشته باشید این موضوع ارتباطی به استفاده از پسوند ir در دامنهی شما ندارد). همچنین بهتر است که سرویس خریداری شدهی شما از Cpanel استفاده کند. این نرم افزار به شما کمک میکند تا ساده تر از گذشته به مدیریت فایلهای خود در وبسایت بپردازید.
بعد از انتخاب دامنه و خرید سرویس میزبان وب، پیش از آنکه بتوانید از وبسایت خود استفاده کنید باید مجوزهای لازم برای فعالیت در فضای اینترنت را کسب کنید. برای این کار باید به عنوان یک شخصیت حقیقی یا حقوقی اطلاعات مربوط به کسب مجوزها را انجام دهید. نحوهی انجام این فرآیند به طور کامل در همهی وبسایتهای سرویس میزبان وب به شما گفته میشود و طی حداکثر ۴۸ ساعت دامنهی شما قابل استفاده خواهد بود.
نکتهی دیگری که باید به آن توجه کنید، انتخاب مقدار حجمی است که میخواهید به شما و وبسایتتان اختصاص داده شود. اگر وبسایتتان ساده و یک صفحهای است، بعید است به حجمی بیشتر از ۵۰۰ مگابایت نیاز داشته باشید. اما اگر به هر دلیلی احساس میکنید وبسایت شما به حجم بیشتری نیاز دارد، میتوانید از سرویسهای مختلفی که ارائه میشود (که البته هزینهی بیشتری هم خواهند داشت) استفاده نمایید.
توجه داشته باشید که سرعت بالا آمدن وبسایتها تا حد زیادی مربوط به کیفیت سرورهاست و از طرفی بسیاری از سرویسهای ایرانی دسترسی IP های خارجی به وبسایتهای خود را منع میکنند. بنابراین بهتر است در انتخاب سرویس مد نظر خود نهایت دقت را داشته باشید.
بنابراین حرفهایها بیش از هرچیز اطلاعاتی کامل راجع به HTML و CSS کسب میکنند و سپس تلاش میکنند تسلطی نسبی (که البته زمان زیادی از افراد خواهد گرفت) روی جاوا اسکریپت و PHP داشته باشند. اما همچنان این پایان کار نیست.
منبع : https://digiato.com/article/2019/05/24/آموزش-طراحی-سایت/
-
Commentaires