• ویژگی کودکان باهوش را بدانید! آیا فرزند شما باهوش است؟

    اگر می خواهید بدانید که آیا بچه شما باهوش ات یا خیر؟ ابتدا لازم است بدانید که ویژگی کودکان باهوش چیست؟ بنابراین ما در این مقاله سعی کردیم که چند مورد از مهمترین ویژگی های کودکان باهوش را برایتان ذکر کنیم. با یک مقاله مرجع و کامل در خصوص ویژگی کودکان باهوش با ما همراه باشید و تا انتهای مقاله را همراهی کنید. به پدرها و مادرها و مدرین و مسولین مهدها پیشنهاد میکنم که این مقاله ارزشمند را که از چندین منبع معتبر گردآوری و تدوین شده است را از دست ندهند.

     

    آیا فرزند شما باهوش است؟

    هوش با میزان فعالیت بچه ها ارتباطی ندارد. یعنی اگر بچه ای فعالیت بیشتری داشت باهوش تر نیست. اینکه میگویند بچه های بیش فعال باهوش ترند نیز غلط است.اگر میخواهید فرزند باهوشی داشته باشید، بدانید که تا سن سه سالگی هیچ چیزی جای رابطه عاطفی بین کودک و پدرومادرش را نمی گیرد.
    باورهای زیادی درمورد میزان هوش بچه ها وجود دارد. برخی افراد بسیاری از اعمال فرزندانشان را نشانی از هوش افزایشی آنها می دانند.

    یک مثال : میگویند بچه ای که باهوش است بازیگوش است. یا بچه بیش فعال خیلی باهوش است و از هوش زیاد نمی تواند یک جا آرام بگیرد. یا بچه ای که زودتر حرف میزند، زودتر راه میرود و کمتر میخوابد، حتما بچه باهوشی است. یا اگر در مدرسه دانش آموزی ریاضی خوبی داشته باشد خیلی باهوش تر از بچه ای است که ادبیاتش قوی است.

    اما پدرمادرهایی نیز هستند که دنبال افزایش هوش کودکشان اند و از روشهای مختلف استفاده می کنند تا کودکشان باهوش شود.

    از طرف دیگر، پکیج ها و cd هایی در بازار هست که مدعی است میزان هوش بچه های خردسال و حتی یکساله را می سنجد و با تمریناتی که ارائه می دهد به افزایش هوش بچه کمک می کند.

    آنچه مهم می باشد این است که این باورها چقدر صحیح است و روش های ارائه شده تا چه میزان می تواند هوش بچه ها را افزایش ببرد؟

     

    ویژگی کودکان باهوش را بدانید! آیا فرزند شما باهوش است؟

    ۶ مورد از ویژگی کودکان باهوش را بدانید!

    ۱- محیط تاثیر گذار در شکل گیری ویژگی کودکان باهوش

    ادمها با میزان هوش مشخصی متولد میشوند و هرچه محیط در پرورش هوش آنها غنی تر باشد، عدد هوشی افزایشتر می رود. منظور از محیط غنی، محیطی است که محرک برای پرورش استعداد بچه ها باشد. به بیان دیگر، وسایل بازی بچه باید به گونه ای باشد که خلاقیت را شکوفا کند. مثلا مدادرنگی یا خمیر بازی در این زمینه بسیار کمک کننده هستند.

    نکته مهم تر : محیط نباید به گونه ای باشد که دست زدن به همه چیز ممنوع باشد. کودک نباید به هر چیزی که دست زد نه بشنود. برقراری ارتباط با بچه و داشتن عواطف مثبت، بازی با کودک و حرف زدن با او در هوش او بسیار موثر است. در سن ۵ سالگی هوش به یک عدد ثابت می رسد.

    ۲- قدرت بیان با هوش بچه ارتباط دارد ،شاخص کلامی و شاخص حرکتی

    شاخص کلامی یا قدرت بیان یکی از مهمترین و دقیقترین ملاکهای تکامل کودک و ارزیابی بهره هوشی او است. کودکان در سن ۱ سالگی باید بتوانند تک کلمه بگویند و در سن یکسال و نیم باید بتوانند جملات ساده مانند مامان غذا، بابا اومد … را به زبان بیاورند. جالب است بدانید درک کلام خیلی قبل تر از آنکه کودک بتواند حرف بزند اتفاق می افتد.

    بعد از شاخص کلامی، شاخص حرکتی نیز اهمیت دارد یعنی بچه ها در سنین ۴-۳ ماهگی باید گردن بگیرند و درسن ۷-۵ ماهگی بنشینند و در ۱۲ ماهگی راه بروند. معمولا بچه ای که زودتر حرف می زند و دایره لغت بیشتری در ذهنش وجود دارد باهوش محسوب می شود.

    ۳- شناسایی استعداد کودک :همه کودکان با استعدادند هر کودک در یک زمینه مستعد است

    بسیار اهمیت دارد که پدرمادرها بتوانند صحیح استعدادیابی و در همان زمینه به کودکشان کمک کنند تا استعدادش را شکوفا کند. ممکن است کودکی در درس ریاضی قوی نباشد ولی هوش موسیقی خوبی داشته باشد بنابراین اگر بچه ای در درس ریاضی موفق نبود به این معنی نیست که باهوش نیست، بلکه حتما در زمینه دیگری استعداد دارد که پدرمادرها باید آن را بشناسند.

    ۴- بیش فعالی از ویژگی کودکان باهوش نیست و ربطی به هوش ندارد

    هوش با میزان فعالیت بچه ها ارتباطی ندارد یعنی اگر بچه ای جنب و جوش بیشتری داشت حتما خیلی باهوش نیست. اینکه گفته می شود بچه های بیش فعال باهوش تر هستند نیز صحیح نیست. البته بچه های بیش فعال کم هوش نیستند و ممکن است باهوش باشند. ولی درصد بچه های کم هوش نسبت به جمعیت عادی در بچه های بیش فعال بیشتر است. درواقع بیش فعالی یک نوع اختلال است و نمی توان آن را به هوش ارتباط داد.

    ویژگی کودکان باهوش را بدانید! آیا فرزند شما باهوش است؟

    ۵- به بسته های افزایش هوش اعتماد نکنید به ویژگی کودکان باهوش توجه کنید

    پدرمادرها بدانند مغز انسان پیچیده تر از آن است که بتوان به راحتی تغییراتی در آن به وجود آورد. امروزه تبلیغات زیادی راجب افزایش هوش بچه از طریق پک های مختلف وجوددارد.

    به طور مثال ادعا می کنند اگر هنگام نوزادی یا مثلا ۳ ماهه گی کودک را تحت آموزه های آنها قرار دهیم یا ۲۰ دقیقه به آن cd نگاه کنید عملکرد نیمکره چپ مغز فعال می شود. تاثیر این پک ها از لحاظ علمی در خمورد هوش تاکنون نه تاییدشده و نه می توان آنها را تکذیب کرد.

    ۶- کلاسهای آموزشی جای ارتباط عاطفی را نمی گیرد

    خیلی از پدرمادرها رابطه عاطفی و ساده ای که برای تکامل بچه لازم است را رها کرده اند. مدام به فکر کلاسها و بسته های مختلف برای افزایش هوش او هستند. در حالی که این موجب می شود بچه ها از نظر رشد عاطفی عقب بمانند. از آنجایی که کودک در ۳ سال اول زندگی رشد عاطفی می یابد هیچ چیز جای رابطه غنی عاطفی بین کودک و پدرمادرهاش را نمی گیرد. حتی اگر پدرمادرها برای رشد کودک تشخیص دادند برایش مربی بگیرند و او را در کلاسهای مختلف آموزشی ثبت نام کنند باز هم رابطه عاطفی شان نباید کم شود.

    ویژگی بچه های باهوش

    1. به کاربردن صحیح و بجای کلمات
    2. حس مدیریت و رهبری نسبت به بقیه بچه ها
    3. زودتر حرف زدن و زود راه رفتن از ویژگی کودکان باهوش است
    4. تمایل بیشتر به بازی با بچه های بزرگتر از خود تا هم سن ها
    5. بچه ها در یک سالگی باید بتوانند بین ۸ تا ۱۰ کلمه بلد باشند و بچه تیزهوش امکان دارد بتواند ۵۰ کلمه را بیان کند.
    6. بچه باهوش ضریب هوشی بین ۱۱۵ تا ۱۳۰ دارد؛ بچه تیزهوش بین ۱۳۰ تا ۱۴۵ و از ۱۴۵ به افزایش هم نخبه محسوب می شود.

    ژن‌ها عامل مهمی در تعیین هوش کودک هستند ولی مطالعات نشان می‌دهد غذایی که کودک می‌خورد نیز تاثیر گذار است.

     

    ویژگی کودکان باهوش را بدانید! آیا فرزند شما باهوش است؟

    IQ بیشتر از ۱۴۰ از ویژگی کودکان باهوش است

    آیا این نوزاد کوچک که در آغوش شما جای گرفته یک نابغه است؟ آیا شما به عنوان پدر و مادر متوجه شده‌اید که این بچه فرا‌تر از بقیه کودکان است یا هوش و استعداد نرمالی دارد؟ البته گاهی اوقات حتی خیلی از پدرمادرها با ذکاوت هم نمی‌توانند به این زودی تشخیص بدهند که آیا فرزند آن‌ها هوش سرشاری دارد یا نه. در سنین خیلی پایین زیر ۱ سال خیلی هم مهم نیست. این موضوع وقتی اهمیت پیدا می‌کند که بچه کمی بزرگ‌تر می‌شود.

    اگر کودک شما مستعد باشد قطعا می‌تواند به یک نابغه تبدیل شود. فقط کافی است این نبوغ و هوش خاص را در کودکی او تشخیص بدهید و بعد روی آن کار کنید. در این صورت اگر کودک شما در کودکی نتوانست نبوغش را علنی کند، در آینده به یک نابغه واقعی تبدیل میشود. فراموش نکنید اگر بعد از انواع و اقسام تست‌های هوش دریافتید IQ فرزند شما بیشتر از حد نرمال است، با یک برنامه‌ریزی دقیق آینده را برای او تضمین کنید.

    آیا این بچه یک نابغه است؟

    به صورت تکنیکی اگر در تست هوش استاندارد، نمره فرزند شما به بیشتر از ۱۴۰ باشد یعنی این‌که آی‌کیو او بیشتر از حد استاندارد است و در واقع شما یک نابغه را پیش روی خود دارید.

    در چنین مواقعی از خود بی‌خود نشوید و از بچه توقع انجام کارهای محیر‌العقول نداشته باشید!

    در واقع کافی است فرزند شما کمی باهوش‌تر از بقیه به نظر برسد.

    در اینصورت با کار کردن روی مهارتهای فردی و اجتماعی‌اش و تواناییهای او فرصتی را مهیا می‌کنید تا مغز او با سرعت فوق العاده از بقیه جلو بزند.

    البته ممکن است مهارت‌هایش را نادیده بگیرید و انگار نه انگار کمی باهوش‌تر از بقیه است. و آن همه هوش و استعداد را دست نخورده نگه دارید!

    نابغه‌ها با زور شکل نمیگیرند

    یادتان باشد شما به عنوان پدر و مادر باید همواره بابت داشتن بچه‌ای سالم و سرزنده خوشحال باشید که خب قطعا هم همین‌طور خواهد بود. با این حال گاهی اوقات بعضی پدرمادر‌ها تلاش می‌کنند تا فرزند خود را به هر زوری که شده در جمع نوابغ جا بزنند. لطفا شما خودتان را از این جرگه جدا کنید چون نابغه شدن به زور غیر ممکن است و این استعداد یک امر ذاتی است.

    کارهای خنده‌دار پدرمادرها : این‌که برخی پدرمادر‌ها میخواهند روی کودکانی که هنوز ۱ ساله هم نشده‌اند کار کنند بلکه از آن‌ها نابغه‌ دربیارند، یکی از همین موارد است.

    ویژگی کودکان باهوش را بدانید! آیا فرزند شما باهوش است؟

    چطور میتوان فهمید کودک نابغه است

    اینکه او حتی قبل از اینکه بتواند صحیح بنشیند حرف بزند! نه اینکه مثل یک آدم بزرگ داد سخن سر بدهد بلکه کلماتی را کنار هم قرار بدهد و واژه‌هایی را بیان کند.

    اگر بچه‌ای را سراغ دارید که پیش از ۲ سالگی می‌تواند کلمات داخل کتاب قصه‌اش را بخواند شک نکنید که او یک نابغه است.

    یک نکته را فراموش نکنید و آن هم این‌که معمولا ۲ درصد از جمعیت کل هر کشوری می‌توانند نابغه باشند که البته این نظر هم به صورت مطلق وجود ندارد. در ضمن فراموش نکنید که نابغه بودن و بهره‌مندی از هوش سرشار یک امر ژنتیک است.

    بنابراین اگر بچه‌ای را می‌بینید که مانند یک نابغه رفتار می‌کند به پدرمادرش مراجعه کنید. شک نداشته باشید که آن‌ها هم آدم‌های باهوشی بوده‌اند و بنابراین اگر جزو آدم‌های باهوش هستید، البته نه به خیال خودتان! بلکه بر اساس واقعیات موجود، می‌توانید انتظار یک فرزند با ضریب هوشی بالا داشته باشید و این هوش را در او هم جست‌وجو کنید.

    بارز‌ترین خصوصیات پدر و مادرهای باهوش چیست؟

    آن‌ها هرگز ساعت‌ها پای تلویزیون نمی‌نشینند بلکه وقت خود را در تعامل با یکدیگر و البته فرزندشان می‌گذرانند مگر این‌که بخواهند اخبار نگاه کنند یا برنامه مستندی توجه‌شان را جلب کند وگرنه پای سریال‌های تلویزیونی نمی‌نشینند و کمدی‌های شبانه تلویزیونی هم زیاد نگاه نمی کنند!
    مهم‌تر از همه این‌که چنین پدرمادرهای خیلی خوب در مقابل رفتارهای فرزند خود واکنش نشان می‌دهند.

     

    ویژگی کودکان باهوش را بدانید! آیا فرزند شما باهوش است؟

    ویژگی کودکان باهوش و بچه‌های نابغه

    برخی نشانه‌ها وجود دارند که می‌توانند به شما کمک کنند تا دریابید آیا فرزند شما ضریب هوشی زیادی دارد یا نه؟

    به عنوان مثال آیا کوچولوی شما در فاصله خیلی نزدیک به چشم‌های‌تان زل می‌زند و البته اغلب اوقات هم این کار را می‌کند؟

    در دوران نوزادی‌اش خیلی زود متوجه حضور شما در دور و اطرافش می‌شود و با یک لبخند خوشحالی‌اش را از این بابت نشان می‌دهد؟

    و مهم‌تر از همه آیا کوچولوی شما از حضور شما کنار خودش لذت می‌برد و این موضوع را به هر طریق ممکن نشان می‌دهد؟

    اگر این نشانه‌ها در فرزند شما وجود دارد بدانید که اصلا بعید نیست او یک نابغه کوچولو با هوشی سرشار باشد.

    نشانه دیگر که البته کمتر از سایر نشانه‌ها کاربرد دارد، به واکنش‌های رشدی بچه‌ها مربوط می‌شود. مثلا اگر فرزند شما خیلی زود‌تر از بقیه هم سن و سال‌هایش می‌نشیند، راه می‌افتد و چهار دست و پا می‌رود و کارهایی مانند این پس باز هم ممکن است شما یک بچه نابغه پیش روی خود داشته باشید.
    هر چند این نشانه هم باید کنار سایر موارد دیگر قرار بگیرد تا بتوان با قاطعیت حکم داد که آیا این بچه آی‌کیو افزایشی ۱۴۰ دارد.

    واضحترین نشانه یک بچه نابغه به محک زبانی و شفاهی او برمی‌گردد. اگر بچه‌ای هنوز به یک سالگی نرسیده اما حرف می‌زند و البته معنی حرف‌هایش را می‌فهمد تقریبا نباید شک کنید که او آی‌کیو بالاتر از ۱۴۰ دارد.

    یک نکته : اگر تست کوچولوی شما زیر ۱۴۰بود.

    بدان معنا نیست که او بچه باهوشی نیست بلکه او کودکی است با هوش نرمال و طبیعی .

     

    ویژگی کودکان باهوش را بدانید! آیا فرزند شما باهوش است؟

    نشانه‌های کلی که هر کدام از آن‌ها می‌توانند گواهی باشند بر نابغه بودن یک بچه :

    1. وقتی بچه‌ای زود‌تر از سنی که باید به کتاب علاقه نشان می‌دهد و به آن توجه می‌کند.
    2. خواندن زود‌تر از موعد یا حداقل تلاش برای خواندن آن هم برای کودکی که شاید هنوز ۲ ساله نشده.
    3. بچه‌هایی که به خودشان مهارت‌های فکری را آموزش می‌دهند و سراغ بازی‌های فکری می‌روند. البته در سنین خیلی پایین.
    4. بچه‌هایی که از خودشان بازی‌های جدید اختراع می‌کنند و البته این حرکت آن‌ها مداوم است.
    5. بچه‌هایی که با وجود سن خیلی کم برای برقراری ارتباط با دیگران از خودشان علاقه نشان می‌دهند.

     

    ویژگی کودکان باهوش را بدانید! آیا فرزند شما باهوش است؟

     

    نکته هایی برای برخورد با کودکان باهوش

    ۱-وقتی با فرزند خود صحبت می‌کنید نه تنها با کلام بلکه با زبان بدن‌تان این کار را انجام بدهید.

    به خصوص حین گفتار از حرکات صورت خود هم استفاده کنید.

    گاهی ابرو‌ها را افزایش ببرید، گاهی لبخند بزنید.

    گاهی چشمان‌تان را درشت کنید و گاهی هم ریز.

    این یک محرک محیطی است برای رشد ذهنی فرزندتان.

    ۲-وقتی زمان خواب شبانه فرزندتان رسید برای او از روی کتاب قصه‌های شبانه بخوانید.

    به این ترتیب هم قدرت درک مطلب او را بالابرده‌اید وهم قدرت زبانی‌ وهم صدا‌ها را برایش تکرار میکنید.

    ۳-کمک کنید تا فرزندتان با دیگر بچه‌ها دوست شود و ارتباط برقرار کند.

    به این ترتیب کمک کرده‌اید تا او معاشرت با دیگران را بیاموزد.

    ۴-بچه‌های فعال بچه‌های خوشحالی هم هستند و ذهن باز و آماده یادگیری دارند.

    فعالیت‌های فیزیکی مانند ورزش کردن را در این باره جدی بگیرید.

    فعالیت‌های فیزیکی مثل ورزش باعث روان شدن گردش خون در تمام سطوح بدن از جمله مغز می‌شود.

    ضمن این‌که فعالیتهای فیزیکی از جمله ورزش کردن سبب تقویت فکر وحافظه می‌شود.

    ۵-هر زمانی که بچه‌ها به شما نیاز دارند کنار آن‌ها باشید.

    بچه‌ها نیاز دارند حمایت پدرمادر خود را حتی در این حد که کنار آن‌ها بنشینند، احساس کنند.

    مواقعی چون حین انجام تکالیف مدرسه، نقاشی و فعالیت‌هایی مانند این.

    ۶-وقتی بچه‌ها کمی بزرگ‌تر شدند با آن‌ها شطرنج بازی کنید.

    این یک ورزش فکری است که ذهن بچه را وادار به فعالیت می‌کند.

    ۷-بچه‌ها را به کلاس‌های موسیقی و زبان بفرستید.

     

     

    این فعالیت‌ها سطح آی کیو آن‌ها را افزایش می‌برد.


  • Commentaires

    Aucun commentaire pour le moment

    Suivre le flux RSS des commentaires


    Ajouter un commentaire

    Nom / Pseudo :

    E-mail (facultatif) :

    Site Web (facultatif) :

    Commentaire :